Presence, NOW is all we have


Voortdurend in de leegte van het NU te zijn, aanwezig. En in wezen altijd geweest, maar niet altijd herkend.

Mijn lichaam is hooggevoelig, en heeft in de loop van de tijd allerhande virusinfecties, autoimmuunreakties, een bacteriŽle infectie (Borelia) en hormoongerelateerde problemen voorbij zien (voelen) komen.
Mijn denken is snel, hoogbegaafdheid en brede interesse, ADD en slechte hechting vroeger hebben een schichtige binnenwereld gecreŽerd en een kritische blik naar buiten.

Maar altijd is er bewustzijn geweest van de redding door het moment, gewoon in het nu te komen, uit het denken, vaak door een simpele actie, iets als de afwas, de planten water geven, een miniklusje.
Het haalde het hoofd uit onnodige planning, verdwalen in angsten en de controle van omstandigheden proberen te bewerkstelligen, verdrinken in oud of nieuw verdriet, en alle labels die het denken daarop (heeft ge)plakt in de loop der tijd.

Zo eenvoudig is het, mensen, het voelt niet zo wanneer we in het denken hangen, of in gehaaste acties, gebaseerd op het controlerend denken.
Maar het is een pad, in wezen ieders pad, om telkens weer een laagje van onnodige overtuigingen op te ruimen, simpelweg door in het nu te zien dat deze gedachte overbodig is.
Daar komt dan bij het durven laten gaan van de angst voor het ongecontroleerde nu.

EnÖdaar kan ik ook een heel mooi en goed beeld tegenover stellen.
In het NU, wanneer je durft los te laten, en het gaat ervaren, is eenvoud, liefde, acceptatie, vreugde.
De werkelijkheid is vaak vriendelijker dan de gedachten die we erover hebben.
En die gedachten scheppen op hun beurt weer erger werkelijkheden.

Ja, er is soms lichamelijke pijn, en psychische pijn, en het is goed daar zorg voor te dragen met eventueel medicijnen of (alternatieve) behandelingen, maar je zult zien hoe veel lichter die worden wanneer je overbodige gedachten erover kwijt bent.

Het NU is niet een concept, een ding, of een momentje in de tijd, het is voorbij de tijd.
En daar komt de mystiek te voorschijn, we leven gedragen in de armen van de Grote Moeder, de Vrouwe, beeld voor het allesomvattende scheppende liefdevolle Veld van verbinding.
Daarover schrijf ik in de volgende blog.

Kijk ook eens op mijn Facebook paginaís De Vrouwe, Eigen Aard en Eindeloos Spel.

Ik groet jullie vanuit het Hart.


#nowisallwehave #hetnu #presentie #devrouwe #GroteMoeder