Margarita Koopmans/Ma Anand LahmaDe spirituele naam die ik kreeg draagt de betekenis 'gelukzaligheid van dit moment'.
Dit is de opdracht die het leven mij iedere keer opnieuw geeft.
Niet te tobben over de verdere toekomst, of te hechten aan de pijn van het verleden.
Maar me over te geven aan de stroom van het leven, verankerd in de stilte, het gewaar zijn; en van daaruit ieder moment opnieuw alleen te dealen met wat NU is, in het vertrouwen dat alles zich op haar eigen tijd zal ontvouwen.

Deze basis van Zijn heb ik herkend en de aandacht daarop ingeoefend door zenmeditatie, satsangs bij Isaac Shapiro en Osho's meditaties. En in recente jaren hebben retreats met Mooji, mij dieper gebracht in het leven als puur gewaarzijn.

Ik ben van oorsprong theoloog en transpersoonlijk gestalttherapeut, en heb me bijgeschoold met natuurcoaching en kindercoaching, sjamanisme, lichaamswerk en natuurlijke geneeswijzen (Bachbloesems en craniosacraaltherapie).
Ook heb ik twee jaar geneeskunde gestudeerd, en als bijvak klinische psychologie gedaan, waardoor ik voldoende basiskennis heb van de reguliere, doelgerichte medische benadering.

Ik heb enige jaren geleden the Reconnection ontvangen, waardoor ik mij nu werkelijk gedragen kan voelen door de snaren die mij tussen hemel en aarde vasthouden.
Sindsdien is het energetisch werken voor mij toegankelijker geworden, evenals het helder voelen.

De Grootmoeders en het werken met het Net van Licht, zoals doorgegeven via Sharon Mc Erlane, hebben voor mij de wereld van de satsang en oosterse meditatie verbonden met de voorchristelijke tradities die de Godin vereerden, en in harmonie met de natuur leefden.
Daarnaast heeft het sjamanisme en de antroposofie mij verdieping gebracht in het verbinden met de krachtplekken van de aarde en de natuurwezens, en heb ik deze trilling op het stuk grond waar ik acht jaar heb gewoond uitgenodigd in de vorm van een godinnenlabyrinth en een medicijnwiel.

Verder laat ik mij inspireren door de Tibetaanse tantrische traditie, waarbij heelwording plaatsvindt door zich in meditatie te openen voor alles wat via de zintuigen aan ons verschijnt, zonder uitzondering en zonder oordeel.

En ook zoek ik af en toe paarden op om mij te laten helen en spiegelen, en vooral met hen te genieten van de energie waar we uit bestaan! Zij leren me ook het leven ten volle te genieten en aan te gaan en mijn energie in te zetten ipv te onderdrukken.